Antena Căutare

Stirea castigarii premiului Nobel pentru pace, cenzurata de Guvernul chinez

Stirea cu privire la atribuirea premiului Nobel lui Liu Xiaobo, a ajuns in presa din intreaga lume, mai putin in China, unde Guvernul a cenzurat-o pe majoritatea site-urilor de pe internet.

Cautarea dupa cuvintele-cheie "premiu Nobel, pace, Liu Xiaobo" nu oferea niciun rezultat pe marile portaluri de informatie si motoare de cautare ca Sina, Sohu si Baidu.

Mai mult decat atat, jurnalul de seara al postului oficial de televiziune CCTV s-a deschis cu informatii despre inundatiile din insula chineza Hainan.

Cenzura fata de opiniile care critica Guvernul sau evoca problema drepturilor omului este foarte activa in China, din cauza comunismului practicat. Site-urile sensibile politic sunt cenzurate, iar autoritatile controleaza indeaproape Internetul pentru a stopa opiniile contrare celor ale conducerii.

Premiul Nobel pentru Pace din 2010 a fost atribuit vineri de Comitetul norvegian Nobel lui Liu Xiaobo, aflat in detentie, "pentru eforturile durabile si non-violente in favoarea drepturilor omului in China".

Alerta terorista a fost confirmata in Europa... Nobel contra Nobel: Cum i-a tras Llosa un pumn in fata lui Marquez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x