Antena Căutare

S-a stat la coadă ca la pâine! Stocurile de marijuana din Canada, epuizate la doar două zile de la legalizare

Canada a devenit, miercuri, a doua ţară din lume - după Uruguay, în 2013 - şi cea mai mare care legalizează canabisul în scop recreativ.Un oficial din Guvernul canadian a explicat faptul că este permisă posesia a până la 30 de grame de marijuana.

Canada a devenit, miercuri, a doua ţară din lume - după Uruguay, în 2013 - şi cea mai mare care legalizează canabisul în scop recreativ. Un oficial din Guvernul canadian a explicat faptul că este permisă posesia a până la 30 de grame de marijuana.

Utilizarea canabisului în scopuri medicale era permisă în Canada încă din 2001, iar guvernul lui Justin Trudeau a lucrat la acest proiect de legalizare a consumului de marijuana în scopuri recreative timp de doi ani.

Magazinele din zonele estice ale Canadei au fost primele care au pus în vânzare canabis în scop recreativ. Cel puţin 111 magazine din Canada şi-au anunţat intenţia de a vinde canabis.

S-a stat la coadă ca la pâine! Stocurile de marijuana din Canada, epuizate la doar două zile de la legalizare

La aceste magazine s-au format cozi lungi, oamenii au aşteptat chiar şi şapte ore, iar unele şi-au epuizat stocurile imediat. Poliţia a fost chemată la unele magazine pentru a preveni eventuale incidente şi a împrăştia oamenii.

Preţurile per gram viariază de la 3,5 euro, în Quebec, la 12,5 euro, în Saskatchewan. Înainte de legalizare, gramul de canabis costă, în medie, aproximativ 4,5 euro.

În Ontario, cea mai populată provincie din Canada, în primele ore ale zilei de miercuri au fost procesate 38.000 de comenzi, în valoare totală de 500.000 de euro, iar în Quebec s-au înregistrat 42.000 de comenzi. Provincii mai mici din Canada, Nova Scoția şi Prince Edward Island, au avut vânzări de 450.000 de euro, respectiv 100.000 de euro. Newfoundland şi Saskatchewan au raportat deja epuizarea stocurilor, la fel şi Nunavut.

Analiştii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce ţării încasări de 9 - 16 miliarde de dolari.

Sursa: Mediafax

Aici ploaia face PRĂPĂD! De la începutul lunii octombrie, 14 oameni și-au pierdut viața... Imagini cu puternic impact emoțional! Șofer în stare de șoc, după ce un cal i s-a izbit de parbrizul mașinii...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x