Căutare Live

Stoltenberg îndeamnă Ankara, într-o vizită în Turcia, să acţioneze ”cu reţinere” în ofensiva din Siria; Cavusoglu cere ”solidaritate”

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat vineri Ankara, în cadrul unei vizite în Turcia, să acţioneze ”cu reţinere” în ofensiva împoriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, în nord-estul Siriei, relatează AFP.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat vineri Ankara, în cadrul unei vizite în Turcia, să acţioneze ”cu reţinere” în ofensiva împoriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă, în nord-estul Siriei, relatează AFP.

”În pofida faptului că Turcia are îngrijorări legitime în domeniul securităţii, noi ne aşteptăm ca Turcia să acţioneze cu reţinere”, a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu şeful diplomaţiei turce, Mevlüt Cavusoglu.

”Mi-am exprimat îngrijărările serioase cu privire la această operaţiune şi riscurile unei destabilizări şi mai puternice în regiune”, a declarat el.

Secretarul general al NATO a avertizat că progresele înregistrate în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) ”nu trebuie să fie puse în pericol”.

”Prizonierii Daesh (acronimul arab al SI) nu trebuie să poată evada”, a subliniat el.

Turcia, o ţară membră NATO, efectuează de miercuri o ofensivă în Siria împotriva YPG, considerate ”teroriste” de Ankara, dar aliate occidentalilor în lupta împotriva SI.

Răspunzând unor critici din partea maimultor state europene, şeful diplomaţiei turce a îndemnat la ”solidaritate”.

”Să aşteptăm solidaritate din partea aliaţilor noştri este dreptul nostru cel mai natural”, a declarat Mevlut Cavusoglu.

”Să ni se spună «înţelegem îngrijorările legitime ale Turciei cu privire la securitatea sa» nu este suficient”, a criticat el.

Sursa : news.ro

VIDEO - Mireasă lovită cu bestialitate în ziua nunții de către soț! Femeia a căzut pe spate de la lovitura puternică... Presupusul autor al atacului de la Halle Stephan Balliet îşi mărturiseşte motivaţia antisemită şi de extremă dreapta a f...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri