Antena Căutare

Studentii care merg la munca in SUA sunt deseori abuzati de patronii companiilor

Studentii care merg in Statele Unite cu vize J-1, ce le permit sa lucreze pe timpul verii, sunt deseori abuzati de patronii companiilor unde sunt angajati, a dezvaluit o ancheta realizata de AP.

Potrivit informatiilor, stundentii, inclusiv romani, care au apelat la programele temporare de munca in SUA, au ajuns sa lucreze in baruri de striptease ca sa castige un dolar pe ora sau sa fie nevoiti sa se inghesuie in apartamente inguste, unde sunt nevoiti sa faca cu randul pentru a putea dormi. AP mentioneaza printre altele cazul romancei Natalia Berlinschi, care a ajuns sa caute disperata un loc de munca in Carolina de Sud, fiind nevoita sa imparta un apartament cu alti 30 de studenti.

Natalia Berlinschi a afirmat ca "asta nu e ceea ce am crezut eu atunci cand am platit sa ajung aici". Romanca, ajunsa in Carolina de Sud cu speranta ca va reusi sa stranga bani pentru Facultatea de Stomatologie, s-a trezit in vara fara loc de munca. Ea a ajuns sa caute o slujba pe o plaja locala si sa imparta un apartament de trei camere cu alti 30 de studenti straini.

"Am fost tratata foarte, foarte rau. Nu o sa ma intorc niciodata", a declarat Berlinschi.

AP noteaza ca peste 100.000 de studenti merg anual in Statele Unite, cu vize J-1, obtinute prin programe temporare de munca. Unii dintre ei sunt insa victime ale firmelor de recrutare neacreditate, care ii atrag cu promisiunea unor "locuri de munca stabile si o sansa sa viziteze" America. Studentii ajung in situatii dificile, departe de lucrurile promise.

In ultimii 20 de ani, auditorii guvernamentali au avertizat in legatura cu aceste probleme, insa Departamentul de Stat, care supervizeaza programul, afirma abia acum ca lucreaza la modificarea regulilor.

Departamentul a precizat insa intr-un email ca "marea majoritate a studentilor participanti in acest program vorbesc despre o experienta satisfacatoare, ei intorcandu-se acasa in siguranta".

John Woods, director adjunct pentru securitatea nationala in cadrul Immigrations and Customs Enforcement, a declarat ca in prezent se desfasoara cel putin doua anchete federale, legate de traficul de fiinte umane prin intermediul vizelor J-1.

Sursa: Jurnalul National

Foto: worldlawdirect.com

Remaniere de amploare in diplomatia americana... Fragment dintr-un manuscris al lui Leonardo da Vinci, descoperit in Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x