Antena Căutare

Studentii francezi protesteaza fata de cresterea varstei de pensionare

Sute de studenti au iesit pe strazile Parisului pentru a protesta fata de reforma pensiilor. Potrivit noii legi, varsta de pensionare creste de la 60 la 62 de ani, iar pentru o pensie mai mare, de la 65 la 67 de ani.

In greva se afla si angajatii de la rafinariile petroliere. Oamenii se tem ca protestul ar putea duce la o adevarata criza de combustibil.

Tot din cauza reformei pensiilor, si angajatii companiei de transport public au intrat in greva de cateva zile, scrie antena3.ro. Desi protestul lor paralizeaza capitala, sunt foarte multi parizieni care ii sustin.

Deputatii si senatorii francezi au votat deja articolele importante ale reformei. Dar, chiar si in acest conditii, sindicalistii spun ca nu este prea tarziu si ii incurajeaza pe oameni sa iasa in strada in continuare.

Proteste au fost si in Grecia. La Atena, angajatii complexului Acropole sunt in greva de doua zile din cauza planurilor autoritatilor de taia o parte din locurile de munca. Protestul angajatilor de la acropole a degenerat in violente dupa ce politia a incercat sa ii forteze pe oameni sa se intoarca la slujba. Din cauza protestului, numerosi turisti nu au reusit sa viziteze vestigiile de pe colina.

Sursa: Jurnalul National

Chile: Toti cei 33 de mineri blocati in subteran au fost adusi la suprafata... Oana Lungescu, numita purtator de cuvant al NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x