Antena Căutare

Studiu: Cutremur similar cu cel din Japonia, oricand si oriunde

Cutremure de o amploare exceptionala, cum a fost cel din Japonia, de la 11 martie, se pot produce in diverse puncte de pe glob, chiar daca nu exista precedente in acest sens, conform unui studiu japonez citat de AFP.

Pana la data de 11 martie, seisme de magnitudinea 9,0 au fost inregistrate doar in cateva regiuni deci nu exista nici un indiciu care sa sugereze un cutremur de o asemenea violenta in Japonia.


Regiunea din Japonia afectata de marele cutremur din 11 martie este cunoscuta pentru numeroasele cutremure de magnitudine 7,0 dar niciodata nu a existat vreunul care sa depaseasca 7,5. Astfel, amintesc, cercetatorii, „el aminteste posibilitatea ca seisme cu magnitudinea de 9,0 sau mai mare sa aiba loc de-a lungul altor falii, chiar si in absenta unui precedent."

Astfel, subliniaza japonezii, in conditiile in care evaluarile realizate doar pe baze istorice devin insuficiente, este „imperativ supravegherea acumularii de tensiuni telurice", pentru a estima mai bine riscurile seismice.

sursa:Antena3

Site-ul Senatului american, spart de hackerii "Lulz Security"... China sprijina Rusia in problema scutului antiracheta american...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x