Antena Căutare

Studiu: Rezervele de petrol vor fi epuizate total pana in 2041

Rezervele de petrol ale planetei ar urma sa fie epuizate complet in aproximativ 31 de ani, in jurul anului 2041, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California. Asta in conditiile in care este nevoie de mai mult de un secol pentru ca resursele de energia regenerabila sa poata fi exploatate eficient la nivelul intregului glob, informeaza AFP.

Potrivit studiului, rezervele actuale, de 1.332 de mii de miliarde de barili de petrol brut la nivel global, ar urma sa fie epuizate in 2041, in conditiile in care consumul mondial este de 85,22 de milioane de barili pe zi si continua sa creasca anual cu 1,3%.

Pentru a estima momentul in care vor exista energii regenerabile suficiente pentru a inlocui total hodrocarburile, oamenii de stiinta au comparat preturile actiunilor a 25 de companii petroliere cotate pe pietele bursiere americana, australiana si eurpeana cu cele ale celor 44 de companii din sectorul energiilor reconversibile.

In urma acestei comparatii, cercetatorii au descoperit ca valoarea bursiera a companiilor petroliere o depaseste cu mult pe cea a companiilor energiilor alternative. Asta inseamna ca investitorii considera ca petrolul va continua sa fie folosit in viitorul apropiat si ca va depasi sectorul energiilor reconversibile.

In urma calculelor realizate, cercetatorii au stabilit ca in anul 2141, adica la 100 de ani dupa epuizarea petrolului, va exista o oferta suficienta de energii reconversibile. In aceste conditii, utilizarea vehiculelor va constitui o problema timp de un secol. In prezent, doua treimi din petrolul brut este transformat in benzina sau motorina pentru autovehicule.

Potrivit unui scenariu mai optimist, rezervele mondiale de petrol ar urma sa fie epuizare in 2054.

Cel putin 64 de morti, dupa ce o cladire s-a prabusit in New Delhi... VIDEO! Accident in lant in SUA: 34 de masini distruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x