Antena Căutare

Studiu: Un american din cinci se declara fara orientare religioasa

Unul din cinci adulti americani se declara fara religie, potrivit unui studiu recent. Majoritatea se descriu ca fiind agnostici sau atei, insa au fost si persoane ca au spus ca efectiv nu doresc sa isi defineasca intr-un anumit mod credinta in divinitate, scrie Huffington Post. Daca in urma cu cinci ani, doar 16% dintre americani declarau ca nu au nici o orientare religioasa, acest numar a crescut cu 3 procente pana in prezent.

Studiul, realizat de "Pew Forum on Religion and Public Life", arata ca in Statele Unite sunt 46 de oameni care nu sunt afiliati unei religii, insa o treime dintre acestia spun ca au credinta in Dumnezeu, mai mult de jumatate simt ca sunt intr-o conexiune spirituala cu natura si Pamantul si unul din cinci se roaga in fiecare zi.

"Oameni nu se mai orienteaza dupa o anumita religie. Ei au incetat sa mai caute", a spus Greg Smith, coordonatorul studiului. Cu toate acestea, unii dintre dintre "necredinciosi" au spus ca biserica aduce beneficii societatii, insa multi sunt de parere ca insitutiile religioase pun prea mult accentul pe bani, reguli, putere si religie.

Chiar si asa, americanii raman un popor religios, numarul celor care spun ca religia este este importanta in viata lor (58%) este de doua ori mai mare decat in multe tari europene.

Foto: blog.genxrising.com

Destructurarea gruparii mafiote "Fanchini", platita regeste de americani: Politia Romana si Ministerul Justiti... Scandal in Italia, dupa ce un copil a fost maltratat de politisti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x