Antena Căutare

Studiu: Vikingii au adus amerindieni in Islanda, in urma cu 1.000 de ani

Un studiu realizat de cercetatori spanioli si islandezi a scos la iveala faptul ca prima persoana care s-a nascut pe continentul american si a ajuns in Europa a fost, probabil, o femeie amerindiana pe care vikingii au adus-o in Islanda, cu mai mult de 1.000 de ani in urma, relateaza AFP.

Studiul atesta teoria conform careia vikingii au ajuns pe continentul american cu cateva secole inaintea de a fi descoperita Lumea noua de catre exploratorul Cristofor Columb.

Potrivit reprezentantilor Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), analizele genetice realizate pe 80 de persoane provenind din patru familii islandeze au indicat faptul ca acestea aveau in structura ADN-urilor lor o secventa care poate fi gasita doar in codul genetic al amerindienilor si al persoanelor nascute in Asia de est.

"Initial am crezut ca ADN-ul provenea de la familii asiatice care s-au instalat de curand in Islanda. Atunci cand am analizat arborele lor genealogic, am descoperit insa ca stramosii celor patru familii descind din stramosi care au trait intre 1710 si 1740 si care locuiau in aceeasi regiune din sudul Islandei", a declarat cercetatorul CSIC Carles Lalueza-Fox.

C1e, secventa genetica descoperita, este mitocondriala ceea ce dovedeste faptul ca o femeie a introdus in Islanda aceasta gena.

Foto: justmommies.com

Holera se extinde: Un prim caz, depistat in Republica Dominicana... Granicerii ucraineni au scos bornele de la granita cu Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x