Antena Căutare

Studiul care a dus la un rezultat cutremurator: Exista sclavie si in anul 2012!

Mai mult de 27 de milioane de persoane din intreaga lume traiesc in sclavie, conform unui raport anual privind traficul de fiinte umane, emis de Statele Unite. Insa guvernul american a devenit tot mai alarmat de aceasta problema, luand masuri drastice pentru a opri traficul de carne vie.

"Sfarsitul legal al sclaviei din Statele Unite si din alte tari nu a marcat, din pacate, sfarsitul expoatarii umane", a declarat Hillary Clinton. "S-a estimat ca, in prezent, peste 27 de milioane de persoane sunt victimele sclaviei moderne sau, in termeni contemporani, traficului uman", a mai spus secretarul de stat american.

Din cele 185 de tari implicate in raport, doar 33 au legi care prevad pedepsirea traficului de carne vie, conform AFP. Printre statele cu cele mai slabe evaluari se afla Algeria, Republica Democratica Congo, Libia, Coreea de Nord, Arabia Saudita si Siria.

2012/06/20//600819-photo_op_1.jpgCampanie impotriva traficului uman

Ambasadorul Luis CdeBaca, directorul Biroului de combatere a traficului uman, a spus ca, in timp ce numarul persoanelor identificate oficial ca fiind victime ale "sclaviei moderne" a crescut anul acesta de la 42.000 in 2011, cu 28%, si numarul urmaririlor penale a cunoscut o crestere de 10 procente, in 2012.

"Traficul uman inseamna restrictionarea dreptului la libertate, incluzand dreptul de a alege cum si unde sa traiesti, in ce loc sa muncesti sau sa nu muncesti si libertatea integritatii corporale", se mai arata in raportul emis de SUA.

Foto: theburningplatform.com

Guvern de "dreapta-stanga" la Atena: Antonis Samaras, noul premier desemnat... Un barbat suspectat ca are legaturi cu Al-Qaida a luat patru ostatici in Toulouse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x