Căutare Live

Sturgeon cere un nou referendum de autodeterminare a Scoţiei

Scoţia este necesar să fie autorizată să organizeze un nou referendum de autodeterminare, în urma victoriei zdrobitoare a separatiştilor în alegerile generale, a îndemnat vineri Nicola Sturgeon, preşedinta Patridului Naţional Scoţian (Scottish National Party, SNP) şi şefa Guvernului scoţian, relatează Reuters.

”Există acum un mandat în vederea oferirii poporului scoţian alegerii propriului viitor”, a declarat pentru Sky News Sturgeon.

”Boris Johnson poate că a primit un mandat pentru a scoate Anglia din Uniunea Europeană. El nu are niciun mandat să scoată Scoţia din Uniunea Europeană. Scoţia trebuie să aibă alegerea propriului viitor”, a subliniat ea, bazându-se pe un sondaj la ieşirea de la urne realizat de BBC, ITV şi Sky credita SNP cu 55-59 de mandate în Scoţia.

Fosta conducătoare a Partidului Conservator (Tories) în Scoţia, Ruth Davidson a respins un scor atât de mare al SNP şi a promis să întoate goală în Loch Ness dacă separatiştii obţin mai mult de 50 de mandate.

Potrivit BBC, SNP a obţinut 48 de mandate în alegerile legislative anticipate de joi.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... UE, ”pregătită” să negocieze viitoarea relaţie cu Marea Britanie după victoria lui Johnson în alegeri, anunţă Charles Mi...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri