Antena Căutare

SUA analizează posibile măsuri de reacţie la livrările de carburanţi ale Iranului în Venezuela

Statele Unite analizează posibile măsuri de reacţie la livrările de carburanţi ale Iranului în Venezuela, a declarat joi un oficial din administraţia preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

SUA au ”un grad ridicat de certitudine” că guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro plăteşte Iranului tone de aur pentru carburant, a spus oficialul.

”Nu este un lucru dorit de Statele Unite şi nici de către regiune şi analizăm măsurile care pot fi luate”, a arătat oficialul.

Sectoarele petroliere ale Iranului şi Venezuelei sunt supuse sancţiunilor americane. Oficialul a refuzat să menţioneze măsurile care sunt analizate, dar a spus că opţiunile vor fi prezentate preşedintelui Trump, care este un critic virulent al guvernelor din Iran şi Venezuela.

Cel puţin un vas încărcat cu carburant într-un port iranian a pornit spre Venezuela, potrivit datelor de miercuri ale firmei Refinitiv Eikon, care ar contribui la reducerea deficitului acut de benzină din ţara sud-americană.

Potrivit informaţiei, nava Clavel, de dimensiuni medii, a trecut miercuri prin Canalul Suez, după ce a fost încărcat cu carburant la sfârşitul lunii martie, în portul iranian Bandar Abbas.

Ministerul Petrolului şi compania de stat Petroleos de Venezuela (PDVSA) din Venezuela nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Datele mai arată că alte patru vase similare Clavel, toate sub pavilion iranian şi încărcate cu carburant în portul Bandar Abbas sau în apropiere, sunt pe cale să traverseze Oceanul Atlantic. Nu şi-au stabilit destinaţiile finale.

Una dintre ele, Fortune, apare pe o listă de nave care vor intra într-un port venezuelean, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

Politicieni din opoziţia din Venezuela au declarat că au primit informaţia că toate cele cinci nave se îndreaptă spre Venezuela.

Sursa : news.ro

Bebeluşi născuţi de mame surogat din Ucraina nu pot fi luaţi de părinţii din SUA, Europa şi alte regiuni din cauza restr... SUA înregistrează a doua zi la rând aproape 1.800 de morţi din cauza covid-19; bilanţul contaminărilor creşte cu 26.593 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x