Antena Căutare

SUA: Consilierul lui Barack Obama pentru Orientul Mijlociu si Iran a demisionat

Dennis Ross, consilierul principal al presedintelui american Barack Obama pe probleme din Orientul Mijlociu si Iran, si-a anuntat demisia, informeaza AFP.

"A fost o onoare pentru mine sa lucrez in cadrul Administratiei Obama si sa il ajut pe presedinte, mai ales in aceasta perioada de tensiuni in Orientul Mijlociu (...) Este evident ca mai sunt multe de facut, dar i-am promis sotiei mele ca voi ramane in Administratie doar doi ani si ne gandim amandoi ca a sosit vremea sa ma tin de promisiune", a declarat Dennis Ross intr-un comunicat.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe a anuntat ca Ross a jucat "un rol-cheie intr-un moment istoric pentru Orientul Mijlociu si nordul Africii". Dar demisia acestuia intervine in contextul incercarilor de relansare a procesului de pace dintre Israel si palestinieni si pe fondul crizei provocate de programul nuclear iranian, comenteaza analistii.

Rusia a anuntat construirea de noi reactoare in Iran

Directorul Agentiei ruse pentru Energie Atomica a anuntat joi ca Rusia este pregatita sa construiasca noi reactoare nucleare civile in Iran, in timp ce tarile occidentale fac apel la adoptarea de noi sanctiuni impotriva Teheranului, din cauza programului sau nuclear controversat.

"Studiem, avem ordine, deci studiem aceasta propunere" a Iranului, a decarat Serghei Kirienko, directrul Rosatom, citat de agentiile ruse. Construirea de reactoare nucleare "nu este legata de subiecte sensibile, deci este intru totul posibila", a insistat el.

Aceste declaratii survin dupa publicarea unui raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), in care aceasta exprima "ingrijorari grave" cu privire la programul nuclear iranian.

Foto: Intactimages / EPA

Top 5 tari care fac eforturi pentru a ajuta lumea... Islanda isi deschide portile pentru muncitorii romani din 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x