Antena Căutare

SUA, despre evenimentele din Romania: "Ameninta echilibrul democratic si submineaza institutiile independente"

Dupa oficialii europeni, si cei americani au luat pozitie fata de situatia de la Bucuresti. Intr-un comunicat dat publicitatii azi-noapte, Departamentul de Stat American si-a exprimat preocuparea si a spus ca evenimentele recente "ameninta echilibrul democratic de putere si slabeste institutiile independente, precum justitia".

Statele Unite si-au exprimat "preocuparea" dupa destituirea presedintelui Traian Basescu de catre Parlament, informeaza AFP. "Suntem preocupati de recentele evenimente din Romania, aliatul si partenerul nostru in NATO, care ameninta echilibrul democratic al puterilor si submineaza institutiile independente precum justitia", a declarat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Parlamentul roman a votat vineri pentru destituirea presedintelui Traian Basescu, coalitia guvernamentala de centru-stanga (USL) acuzandu-l ca a incalcat constitutia Romaniei. Destituirea lui Basescu va fi definitiva doar daca este validata prin referendumul organizat la 29 iulie.

"Facem apel la Guvern pentru ca acest proces sa fie realizat in maniera corecta si transparenta cu un respect scrupulos pentru statul de drept si idealurile democratice", a comunicat Departamentul de Stat.

Joseph Daul, liderul grupului PPE: Situatia din Romania "poate fi considerata o lovitura de stat"... Suspendarea presedintelui Traian Basescu, in presa internationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x