Antena Căutare

SUA nu s-au coordonat şi nu au avertizat UE cu privire la suspendarea călătoriilor, aşa cum afirmă Trump, dezvăluie un diplomat european

Statele Unite nu s-au coordonat cu Uniunea Europeană (UE) şi nici nu au notificat-o cu privire la suspendarea călătoriilor din ţări europene hotărâtă de Washington în lupta împotriva răspândirii epidemiei noului coronavirus, dezvăluie un diplomat european, relatează Reuters.

Donald Trump a anunţat miercuri seara, într-o alocuţiune adresată naţiunii, că interzice cetăţenilor ţărilor europene - cu excepţia Regatului Unit şi Iralndei - să vină în Statele Unite o perioadă de 30 de zile începând de vineri seara.

Preşedintele american a anunţat că administraţia sa a discutat regulat cu aliaţii Statelor Unite despre această măsură, însă reprezentanţii UE nu au fost notificaţi înaintea deciziei Washingtonului, a declarat diplomatul citat sub protecţia anonimatului.

”Nu a existat un anunţ în amonte, nu a existat coordonare aşa cum a spus preşedintele (american)”, a declarat diplomatul european.

După ce a provocat confuzie sugerând că ”comerţul şi mărfurile” din Europa urmează să fie interzise în curând, locatarul Casei Albe a anunţat un pic mai târziu că ”comerţul nu va fi în niciun caz vizat”.

Un fost oficial de rang înalt de la Departamentul american al Comerţului a apreciat că restricţiile ar fi ”extrem de prejudiciabile”, în pofida faptului că şeful statului american a insistat asupra faptului că mărfurile pot continua să circule între cei doi mari parteneri comerciali.

Acest anunţ urmează să afecteze volumul zilnic al călătoriilor, turismul, hotelurile şi restaurantele, care se confruntau deja cu dificultăţi în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de noul coronavirus, a precizat William Reinsch, membru al Centrului de Studii Strategice şi Internaţionale.

Potrivit lui Harry Broadman, un fost oficial de rang înalt de la Departamentul american al Comerţului, decizia administraţiei Trump ar putea înăbuşi schimburile comerciale în sectorul serviciilor între Statele Unite şi Europa.

Sursa : news.ro

O femeie a comandat de pe Internet peste 2.300 de role de hârtie igienică... Peste 600 de arestări într-o vastă operaţiune, ”Python”, în SUA împotriva cartelului mexican al drogurilor Jalisco Noua ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x