Antena Căutare

SUA nu vor prezenta componenta politică a planului de pace Israeliano-palestinian înainte de alegerile din Israel din septembrie

Statele Unite nu vor prezenta componenta politică a planului de pace israeliano-palestinian înainte de alegerile care vor avea loc în Israel în septembrie, a declarat miercuri trimisul Casei Albe în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, transmite Reuters.

Statele Unite nu vor prezenta componenta politică a planului de pace israeliano-palestinian înainte de alegerile care vor avea loc în Israel în septembrie, a declarat miercuri trimisul Casei Albe în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, transmite Reuters.

Măsura anunţată de Greenblatt pe Twitter previne ca detaliile planului să devină un sbiect al alegerilor în care miza este funcţia premierului Benjamin Netanyahu, un aliat apropiat al preşedintelui american Donald Trump.

”Am decis să nu publicăm viziunea de pace (sau părţi ale acesteia) înainte de alegerile din Israel”, a scris Greenblatt pe Twitter.

Ginerele lui Trump, Jared Kushner, a lucrat în secret la acest plan pentru a rezolva conflictul dintre israelieni şi palestinieni vechi de zeci de ani, cu toate că palestinienii, care afirmă că administraţia Trump ţine prea mult cu Israelul, susţin că planul este mort.

La începutul acestui an a fost anunţat obiectivul de a atrage zeci de miliarde de dolari pentru finanţarea planului, dar detaliile politice nu au fost dezvăluite, Kushner refuzând să spună dacă palestinienii vor avea statul lor.

Trump declarase luni că planul ar putea fi prezentat înainte de alegerile din Israel.

Netanyahu a afirmat miercuri, la un miting electoral, că nu se aştepta ca propunerea americană să fie amânată atât de mult.

Discuţiile de pace dintre Israel şi palestinieni au eşuat în 2014. Palestinienii vor înfiinţarea unui stat în Cisiordania şi Gaza, cu capitala în Ierusalimul de Est, regiuni din Israel capturate într-un război din 1967. Israelul a transferat trupe şi locuitori din Gaza în 2005 şi ocupă încă Cisiordania.

Echipa pentru Orientul Mijlociu a lui Trump, din care face parte Kushner, a dorit să prezinte planul în timpul verii, dar anunţul a fost amânat din cauza eşecului premierului Netanyahu de a forma o coaliţi de guvernare, după alegerile din aprilie.

Un nou vot va avea loc pe 17 septembrie şi, dacă va avea succes, Netanyahu va încerca din nou să formeze un guvern.

Casa Albă a anunţat în iunie componenta economică a planului de pace, care propune un plan de investiţii de 50 de miliarde de dolari.

Liderii din Golful Persic vor să vadă mai întâi componenta politică a planului de pace, înainte de a acceptat planul econo,mic.

Sursa : news.ro

Momentul în care un copil care se plimba pe stradă cu părinții este lovit, din senin, de o femeie! Părinții nu o cunoște... Armata libaneză a tras în drone israeliene, în apropierea graniţei cu Israelul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x