Antena Căutare

SUA: Palestinienii merita un stat "viabil"

Vicepresedintele american Joe Biden si-a exprimat nemultumirea legata de planul israelian de a largi o colonie evreiasca din Ierusalimul de Est si a avertizat contra actiunilor ce "aprind tensiunile", in timp ce i-a asigurat pe palestinieni ca merita un stat independent, durabil, in timpul unei vizite in Orientul Mijlociu.

Dupa intalniri cu liderii palestinieni, Biden a declarat ca Washington este hotarat sa ajunga la un acord final de pace- ce nu au reusit liderii SUA timp de doua decenii.

"Statele Unite promit sa joace un rol activ si sustenabil in aceste discutii," spunea Biden. El a aratat ca palestinienii merita un stat independent "viabil si continuu," mesaj clar catre Israel ca SUA se asteapta la o retragere din Cisiordania.

Palestinienii se tem ca enclavele evreiesti de pe teritoriul Cisiordaniei vor face imposibila dezvoltarea unui stat.

Iar premierul israelian Benjamin Netanyahu si-a oferit doar sprijin conditionat pentru independenta palestiniana, aratand ca doreste sa pastreze controlul unor parti cheie din Cisiordania.

Israel doreste sa construiasca alte 1600 de case in Ierusalimul de Est in Ramat Shlomo - ce i-ar permite sa creasca populatie de 20.000 locuitori cu peste jumatate.

Departamentul american de stat a descris sincronizarea anuntului ca "neobisnuita" si arata ca se discuta cu Tel Aviv pentru a incerca sa se inteleaga ce s-a intamplat si de ce.

Mikola Azarov, noul premier al Ucrainei?... Zapada in Insula Mallorca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x