SUA pot desfăşura noul tip de rachetă cu rază intermediară de acţiune în România şi Polonia, denunţă Putin şi ameninţă cu contramăsuri

Statele Unite sunt în măsură să desfăşoare un nou tip de rachetă de croazieră în România şi în Polonia, denunţă preşedintele rus Vladimir Putin şi ameninţă că Rusia va răspunde acestei ameninţări, relatează Reuters.

Statele Unite sunt în măsură să desfăşoare un nou tip de rachetă de croazieră în România şi în Polonia, denunţă preşedintele rus Vladimir Putin şi ameninţă că Rusia va răspunde acestei ameninţări, relatează Reuters.

Pentagonul a anunţat luni că a testat o rachetă de croazieră cu o configuraţie convenţională, care şi-a atins ţinta după ce a zburat 500 de kilometri.

Acesta a fost primul test de acest tip după ce Washingtonul a denunţat, la începutul lui august, Tratatul Forţelor Nucleare Internediare (INF), care interzice acest tip de teste.

Washingtonul ar putea de-acum să folosească sisteme de lansare care se află în România şi în Polonia pentru a lansa acest nou tip de rachetă, ceea ce înseamnă că proiectilul poate fi desfăşurat rapid, a denunţat miercuri Putin, într-o vizită la Helsinki.

”Lansările acestei rachete pot fi efectuate din sisteme (de lansare) deja instalate în România şi în Polonia”, a subliniat liderul de la Kremlin.

”Este de ajuns să schimbi programul informatic. Iar eu cred că partenerii noştri americani nu vor informa nici măcar Uniunea Europeană (UE) cu privire la acest subiect”, a continuat Putin.

”Acest lucru implică noi ameninţări la adresa noastră, faţă de care trebuie să reacţionăm”, a ameninţat şeful statului rus, într-o conferinţă de presă, în urma unei întâlniri cu omologul său finlandez Sauli Niinistö.

Statele Unite au subliniat că nu intenţionează să desfăşoare noi tipuri de rachetă în Europa.

Sursa : news.ro

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri