Antena Căutare

SUA prelungesc derogări vizând Rusia, China şi UE în dosarul nuclear iranian

Statele Unite au prelungit derogarea anumitor proiecte în domeniul neproliferării nucleare legate de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian care autorizează Rusia, China şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) să continue cooperarea cu Iranul, a anunţat Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Washingtonul a prelungit deja în mai multe rânduri scutiri vizând Rusia, China şi UE, care sunt părţi ale Acordului de la Viena, din care preşedintele american Donald Trump a retras Statele Unite în mai 2018, după care a restabilit şi înăsprit sancţiunile impuse Teheranului.

Aceste derogări sunt prelungite pe o perioadă de 60 de zile, a precizat luni Departamentul de Stat american.

În cadrul acordului internaţional semnat la Viena, intitulat Planul de acţiune global comun (JCPoA), Iranul s-a angajat să-şi modifice instalaţiile nucleare de la Arak şi Fordow astfel încât să îngreuneze producţia de material de fisiune folosit în scopuri militare.

Sursa : news.ro

Singurul oraș din nordul Italiei neatins de coronavirus are un secret „miraculos”. „S-au vindecat datorită apei din fânt... Bilanţul victimelor epidemiei noului coronavirus în Marea Britanie depăşeşte 1.400 de morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x