Căutare Live

SUA prelungesc derogări vizând Rusia, China şi UE în dosarul nuclear iranian

Statele Unite au prelungit derogarea anumitor proiecte în domeniul neproliferării nucleare legate de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian care autorizează Rusia, China şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) să continue cooperarea cu Iranul, a anunţat Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Washingtonul a prelungit deja în mai multe rânduri scutiri vizând Rusia, China şi UE, care sunt părţi ale Acordului de la Viena, din care preşedintele american Donald Trump a retras Statele Unite în mai 2018, după care a restabilit şi înăsprit sancţiunile impuse Teheranului.

Aceste derogări sunt prelungite pe o perioadă de 60 de zile, a precizat luni Departamentul de Stat american.

În cadrul acordului internaţional semnat la Viena, intitulat Planul de acţiune global comun (JCPoA), Iranul s-a angajat să-şi modifice instalaţiile nucleare de la Arak şi Fordow astfel încât să îngreuneze producţia de material de fisiune folosit în scopuri militare.

Sursa : news.ro

„Mama a crezut că sunt mort.” Are 25 de ani, este infectat cu coronavirus și vrea să știi exact ce simți când te atinge ... Bilanţul victimelor epidemiei noului coronavirus în Marea Britanie depăşeşte 1.400 de morţi...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri