Antena Căutare

SUA: primul semn de cainta fata de Hiroshima

Statele Unite vor avea, pentru prima oara, un reprezentant la ceremoniile ce marcheaza implinirea a 65 de ani de la lansarea bombei atomice asupra Hiroshimei.

Potrivit AFP, ambasadorul american la Tokyo, John Roos, va reprezenta administratia Obama la evenimentul programat la 6 august.

Tot o premiera este si participarea ambasadorilor Frantei si Marii Britanii la o asemenea ceremonie. Peste 140.000 de persoane au murit in urma atacului nuclear de la Hiroshima, in vreme ce a doua bomba atomica, lansata la 9 august 1945 asupra orasului Nagasaki, a facut 75.000 de victime.

SUA nu si-au prezentat niciodata scuze pentru moartea atator zeci de mii de civili japonezi si nici un presedinte american in exercitiu nu s-a deplasat vreodata intr-unul dintre cele doua orase-martir.

Oficial francez: Am rezerve in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen din cauza problemei romilor... Franta declara razboi organizatiei al-Qaeda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x