Antena Căutare

SUA se confrunta cu o epidemie de meningita provocata de un medicament alterat

Sapte oameni din Statele Unite au murit dupa ce le-a fost injectata o substanta contaminata care a provocat meningita. Peste 60 de persoane sunt infectate din cauza medicamentului folosit pentru calmarea durerilor de spate. Autoritatile americane nu au o evidenta clara a celor care au fost tratati cu medicamentul alterat.

Statele Unite s-ar putea confrunta cu cea mai grava epidemie de meningita din istoria tarii. Sapte oameni au murit din cauza acestei boli provocate de un medicament alterat, folosit de obicei pentru tratarea durerilor de spate.

Peste 60 de persoane au fost diagnosticate cu meningita fungica , iar numarul bolnavilor ar putea creste la cateva mii deoarece nu se stie cati americani au fost tratati cu acest medicament. Compania care a fabricat medicamentul a retras de pe piata 18.000 de doze si a inchis linia de productie. Toti cei carora le-a fost administrata substanta sunt sfatuiti sa se prezinte la medic.

Meningita fungica este greu de tratat deoarece se depisteaza tarziu. Principalele simptome sunt durerile de cap, febra, sensibilitatea la lumina, iar ametelile, voma si problemele de echilibru apar pe masura ce boala evolueaza.

Doua nunti, o singura batalie: Cum s-a transformat "cea mai frumoasa zi" intr-o scena de groaza... Riposta: Turcia raspunde cu bombardamente la un nou obuz trimis din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x