Căutare Live

SUA speră să lărgească dialogul cu Iranul pe tema deţinuţilor, dar îşi consolidează sancţiunile

Statele Unite speră să lărgească dialogul cu Teheranul pe tema deţinuţilor americani din Iran, însă au anunţat noi sancţiuni, pentru a arăta că nu slăbesc ”presiunea maximă”, relatează AFP.

Un schimb de deţinuţi între cele două ţări inamice a avut loc în weekend, sub egida Elveţiei, prin eliberarea unui american, Xiyue Wang, încarcerat în Iran timp de peste trei ani, şi a unui iranian, Massoud Soleimani, deţinut în Statele Unite din 2018.

Autorităţile iraniene s-au declarat ulterior pregătite de alte schimburi de deţinuţi.

”Sper ca acest schimb să poată conduce la o discuţie mai largă cu privire la afacerile consulare”, a declarat miercuri şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.

”Avem în continuare americani deţinuţi în Iran, sunt cu siguranţă prea mulţi”, a apreciat el.

”Încercăm să dezvoltăm ceea ce s-a întâmplat, să lărgim asta, pentru a fi o oportunitate în vederea continuării acestui efort”, a spus el într-o conferinţă de presă la Washington.

U.S. Secretary of State Mike Pompeo on new sanctions targeting the regime in
(begins at 4:14)

— Kourosh (@nedarahaei)

Secretarul de stat a spus că vede ”câteva semne” care arată că schimbul din weekend poate ”anunţa veşti bune”, dar a vrut să rămână totodată prudent, pentru ”a nu da false speranţe”.

”Noi vom încerca să exploatăm cea mai mică deschidere pentru a aduce aceşti oameni acasă”, a dat el asigurări.

Însă administraţia lui Donald Trump, care a făcut din Iran principalul său inamic în Orientul Mijlociu, a impus din 2018 sancţiuni drastice autorităţilor iraniene şi continuă să-şi afişeze fermitatea.

”Atât timp cât comportamentul lor nefast continuă, campania noastră a presiunii maxime continuă şi ea”, a avertizat Mike Pompeo.

Secretarul de Stat american a anunţat noi sancţiuni financiare ţintite impuse unei reţele iraniene de transport maritim condusă de către omul de afaceri Abdolhossein Khedri, acuzat de transportarea clandestină de armament destinat rebelilor huthi în Yemen.

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie
Mai multe articole

Washingtonul şi-a consolidat de asemenea sancţiunile deja în vigoare impuse comapniei aeriene Mahan Air.

”Regimul iranian îşi foloseşte aviaţia şi industria transportului maritim pentru a-şi aproviziona aliaţii terorişti regionali cu armament, contribuind în mod direct la crize umanitare devastatoare în Siria şi Yemen”, a denunţat, citat într-un comunicat, secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin.

Aceste sancţiuni blochează eventuale active în Statele Unite ale persoanelor şi întreprinderilor vizate şi le împiedică să încheie tranzacţii cu cetăţeni americani, barându-le de facto accesul la sistemul financiar american.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Jair Bolsonaro evocă ”posibilitatea” să aibă un cancer de piele...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri