Antena Căutare

SUA: "Ultima sansa" pentru Iran sa evite razboiul

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, i-a solicitat sefului diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, sa informeze Iranul ca negocierile cu marile puteri prevazute in aprilie reprezinta "ultima sansa" a Teheranului de a evita un razboi, relateaza miercuri cotidianul Kommersant, citat de AFP. Clinton si Lavrov au avut o intrevedere luni, la New York, dupa o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

"Negocierile prevazute in aprilie intre Iran si sase mediatori internationali sunt ultima sansa pentru Teheran de a evita razboiul. Hillary Clinton i-a cerut lui Serghei Lavrov sa transmita acest mesaj autoritatilor iraniene", scrie publicatia, citand un diplomat rus care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Statele din grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania) iau in considerare o reluare a negocierilor, blocate de mai mult de un an, pe tema programului nuclear iranian.


Desi face apel la pace, Rusia se pregateste totusi sa faca fata unor eventuale atacuri impotriva Iranului, potrivit Kommersant.
"Avem un plan de mobilizare" pentru a face fata unui posibil val de refugiati, a afirmat o sursa din Ministerul rus al Apararii.

Statele Unite si aliatii lor occidentali au impus numeroase sanctiuni Iranului, pentru a incerca sa determine tara sa renunte la programul sau nuclear, pe care il suspecteaza ca are un scop militar, desi Teheranul dezminte.

foto: EPA/ Intact Images

AI denunta "tortura sistematica" a detinutilor in Siria. Vezi cele mai utilizate tehnici!... Elvetia: 22 de copii si-au pierdut viata in urma unui accident de autocar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x