Antena Căutare

Succesul comunist chinez si solutiile capitaliste

Dupa doua saptamani de dezbateri, analize si prezentari de proiecte, cele doua foruri supreme din China: Forul Legislativ Suprem (reprezentanti politici) si Forul Consultativ Suprem (experti din toate doemniile de activitate), au trasat directiile de dezvoltare si obiectivele celui mai expansiv stat al lumii din punct de vedere economic si cultural. Cu puternice implicatii social-economice interne, Partidul Comunist isi propune in cel de-al 12-lea plan cincinal (2011 - 2015) sa transforme China intr-unul dintre statele in curs de dezvoltare puternice, a carei influenta in lume sa fie consolidata chiar daca la nivelul declaratiilor oficiale nu isi propune sa impuna o hegemonie mondiala.

Extrem de importante pentru evolutia si stabilitatea uriasului stat, sesiunile anuale ale forurilor supreme chineze si-au propus ca, numai in acest an, doua treimi din bugetul central sa fie alocate pentru imbunatatirea nivelului trai al oamenilor.

Trebuie spus ca Bugetul central al Chinei pe 2011 este de 5.436 mld. yuani (827,6 mld. USD), mai mare cu 12,5% fata de anul 2010.

Potrivit ministrul Finantelor, Xie Xuren, fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea educatiei, sistemului de sanatate, pentru securitatea sociala si crearea de locuri de munca dar si pentru dezvoltarea agriculturii, a resurselor de apa, sistemului de transport si protectia mediului. in conditiile in care,.

Revenind la proiectele celui de-al 12-lea plan cincinal chinez, extrem de importante sunt tintele legate de eradicarea saraciei si dezvoltarea urbana, in conditiile in care se stie, China are peste 1,3 miliarde de oameni. Noul plan cincinal va consemna debutul unui proiect ambitios potrivit caruia saracia va fi eradicata, cu tina de finala anul 2020.

Premierul chinez, Wen Jiabao, declara ca prin ridicarea pragului de saracie Guvernul doreste sa ajute cat mai multi oameni cu probleme sociale.

In prezent, pragul saraciei este cotat in China la 1.196 yuani/an (aproximativ 0,5 USD/zi), in conditiile in care pragului stabilit de ONU este de un dolar/persoana/zi.

Potrivit acestor date, in China, peste 150 de milioane de oameni traiesc sub pragul saraciei. Printre solutiile propuse sunt prevazute atat acordarea de ajutoare de stat cat si crearea de locuri de munca prin crestere economica.

Tot articolul, in Jurnalul National

Pagubele cutremurului din Japonia: peste 35 mld. $!... Batran de 60 de ani, salvat in largul coastelor Japoniei la doua zile dupa cutremur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x