Antena Căutare

L-au găsit, cu doar câteva ore înainte de a încheia căutarea! Submarinul în care au pierit 44 de oameni a fost descoperit. La ce adâncime se afla

Submarinul argentinian ARA San Juan, ce a dispărut în urmă cu un an, având un echipaj de 44 de oameni, a fost găsit, au anunțat, sâmbătă dimineață, Forţele Navale argentiniene.

Submarinul argentinian ARA San Juan, ce a dispărut în urmă cu un an, având un echipaj de 44 de oameni, a fost găsit, au anunțat, sâmbătă dimineață, Forţele Navale argentiniene.

Acest submarin a fost găsit într-un loc neprecizat din Oceanul Atlantic, la o adâncime de 800 de metri, au anunţat Forţele navale argentiniene într-o postare pe Twitter redistribuită de Ministerul Apărării. „ARA San Juan a fost indentificat cu certitudine", au menționat autoritățile.

O căutare internaţională de amploare a fost lansată după ce submarinul a dispărut pe 15 noiembrie anul trecut, dar speranţele de a mai găsi în viaţă echipajul de 44 de oameni au încetat după două săptămâni. Ulterior, amploarea operaţiunii de căutare s-a redus considerabil, potrivit Agerpres.

Joi, firma nord-americană Ocean Infinity era la doar 48 de ore de a înceta căutările când a găsit un obiect necunoscut pe fundul oceanului. O inspecţie de la o distanţă mai mică utilizând un submarin controlat prin telecomandă a dus la concluzia că obiectul descoperit era San Juan.

Guvernul Argentinei a cedat în faţa presiunilor din partea familiilor membrilor echipajului dispărut în luna ianuarie şi a oferit o recompensă de 4,8 milioane de dolari pentru informaţii care ar fi dus la recuperarea submarinului.

Cu câteva zile mai devreme, un judecător care investiga dispariţia submarinului, care a fost construit în portul german Emden în 1983 şi a fost modernizat în Argentina în 2013, avea "multe deficienţe".

Joi, li s-a adus un omagiu celor 44 de membri ai echipajului la baza navală de la Mar del Plata, în prezenţa preşedintelui argentinian Mauricio Macri.

Reginele frumuseții sunt exilate din Venezuela! Motivul pentru care ele sunt nevoite să părăsească țara - VIDEO... Un român, protagonistul unor scene șocante în Italia! S-a bătut cu patru polițiști și a înjunghiat doi dintre ei cu o șu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x