Antena Căutare

"Sunt TERORIŞTI ISLAMIŞTI"! Trump condamnă atacurile din Germania şi Elveţia şi asasinatul din Turcia

Preşedintele-ales Donald Trump a condamnat luni atacul dintr-o piaţă de Crăciun din Berlin soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi, pe care l-a atribuit unor ”terorişti islamişti” înainte ca autorităţile germane să anunţe cine este vinovat, relatează Reuters

Preşedintele-ales Donald Trump a condamnat luni atacul dintr-o piaţă de Crăciun din Berlin soldat cu 12 morţi şi 48 de răniţi, pe care l-a atribuit unor ”terorişti islamişti” înainte ca autorităţile germane să anunţe cine este vinovat, relatează Reuters.

”Terorişti islamişti ISIS (unul dintre acronimele grupării jihadiste Statul Islamic) măcelăresc continuu creştini în comunităţile şi lăcaşurile lor de cult în cadrul jihadului lor global”, a declarat Trump, citat într-un comunicat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, el a scris că atacul din Germania, alături de cel din Turcia şi cel din Elveţia arată că lucrurile ”nu fac decât să se înrăutăţească”.

”Lumea civilizată trebuie să-şi schimbe gândirea!”, a îndemnat preşedintele-ales american.

The Associated Press scrie că Trump a atribuit - în ziua în care Colegiul Electoral i-a oficializat victorie în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie - şi asasinarea ambasadorului rus la Ankara tot jihadiştilor.

El nu şi-a argumentat în vreun fel afirmaţiile că terorişti sunt autorii celor două drame.

Trump a catalogat asasinarea ambasadorului rus în Turcia, care participala o exploziţie de fotografie, drept ”o încălcare a tuturor regulilor de ordine civilizată”.

El a adăugat că diplomatul Andrei Karlov a fost asasinat de un ”terorist islamic radical”.

Trump îndeamnă ca aceşti terorişti şi reţelele lor regionale şi internaţionale ”să fie eradicate de pe faţa pământului” şi se angajează să realizeze această misiune împreună cu ”toţi partenerii care iubesc libertatea”

Echipa de tranziţie a lui Trump nu a răspuns unei solicitări AP de a preciza care sunt sursele afirmaţiilor acestuia cu privire la o implicare teroristă.

ISIS a lovit la Berlin! 12 oameni au murit, după ce un camion a intrat în mulţimea de la Târgul de Crăciun. Deocamdată, ... Atentat în GERMANIA: Pakistanezul arestat nu ar fi cel care a declanșat teroarea la Berlin. Autorul, în libertate și îna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x