Antena Căutare

Sustinatorii WikiLeaks lovesc in platile online din Romania

Un grup de hackeri care sustin organizatia WikiLeaks cat si pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat miercuri site-ul Mastercard, facand indisponibile serviciile online ale companiei in mai multe tari, printre care si Romania.

Actiunea hackerilor vine in urma deciziei Mastercard de a bloca donatiile pentru WikiLeaks prin intermediul serviciilor sale. "Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra platilor online cu cardul din Romania.

Cu toate acestea, situatia a fost remediata iar tranzactiile online cu carduri Mastercard au fost reluate in cursul serii de ieri ", a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care detine mobilPay.ro, platforma din Romania care ofera plati online prin card bancar si plati prin SMS.

Grupul de hackeri numit "AnonOps" sustine ca, prin atacurile lansate, lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor.

Dincolo de Mastercard, printre victimele sustinatorilor WikiLeaks se mai numara si site-ul Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a decis sa inchida un cont al lui Julian Assange.

Site-ul PayPal si blogul acestuia au fost, de asemenea, inactive pentru mai mult de 8 ore, dupa ce serviciul de comert electronic a blocat donatiile catre WikiLeaks.

Sursa: Jurnalul National

WikiLeaks, operatiunea "Payback": Amazon.com, urmatoarea tinta a hackerilor. Atacul incepe in 2 ore!... Mihai Ghimpu: Mai bine alegeri anticipate, decat din nou cu Voronin la guvernare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x