Antena Căutare

Sute de mii de oameni au manifestat in Spania impotriva austeritatii

Spaniolii au iesit din nou in strada ca sa spuna "NU" politicii de austeritate. Sute de mii de oameni au manifestat in toate marile orase ale tarii iar la Madrid, celebra piata Puerta del Sol a fost invadata de o uriasa multime de protestatari.

La Barcelona, Madrid si in alte zeci de orase ale Spaniei, demonstrantii si-au proclamat opozitia fata de noul program de reduceri bugetare al guvernului spaniol. In cortegiu s-au aflat si cercetatori, artisti sau arhitecti, alaturi de functionari publici, pensionari, pompieri sau politisti.

Intr-o incercare disperata de a indeplini cererea Uniunii Europene, de echilibrare a bugetului, guvernul lui Mariano Rajoy si-a incalcat o promisiune electorala si a crescut TVA cu trei procente. Aceasta, pe langa economiile severe din toate domeniile.

Protestele au capatat, pe alocuri, forme inedite. Intr-un oras din nordul tarii, pompierii au manifestat. in pielea goala. Ei au dorit sa arate, astfel, la fel ca si ceilalti bugetari, ca politica guvernului ii duce la sapa de lemn si va ruina intreaga tara.

La Madrid, piata Puerta del Sol a fost din nou plina de lume. Uriasa manifestatie s-a incheiat fara incidente majore. Politia s-a confruntat doar cu cateva grupuri de tineri turbulenti. Guvernul pregateste o lege care va spori puterile fortelor de mentinere a ordinii.

Foto: EPA / Intact Images

VIDEO! Un spital din Danemarca - focar de infectie cu HIV si Hepatita... Ambasador rus: "Bashar al-Assad accepta sa plece de la putere"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x