Antena Căutare

Sute de muncitori au lesinat intr-o fabrica H&M din Cambodgia

Aproape trei sute de muncitori din Cambodgia au lesinat intr-o fabrica de imbracaminte saptamana trecuta din cauza conditiilor neprielnice de munca. Acesta nu este primul incident de acest fel, dar este cel care a determinat conducerea lantului H&M sa porneasca o ancheta.



Optzeci si sase de muncitori s-au imbolnavit marti, urmati de alti 198 joi. Peste o suta de persoane au fost internate in spital.

Reprezentantii sindicali au dat vina pe conditiile din fabrica, muncitorii confruntandu-se cu dureri de cap, ameteli si insuficiente respiratorii. Acestia mai spun ca in fabrici era "foarte cald si mirosea urat de la canalizare".

Seful politiei, Ly Virak, a spus insa ca incidentul a avut loc din cauza isteriei in masa. "Cand un muncitor a lesinat, ceilalti s-au simtit brusc rau si ei", a declarat acesta pentru Reuters.

H&M a anuntat ca a pornit o ancheta: "Suntem constienti de problemele de acolo si vom ancheta ce s-a intamplat". Compania a mai spus ca guvernul, autoritatile locale si Organizatia Internationala de Munca a ONU "nu au gasit cauze plauzibile pana acum".

Printre alte firme de renume care isi produc bunurile in Cambodgia se numara Marks and Spencer, Tesco, Next si Inditex, proprietarul Zara.

Foto: article.wn.com

Spiegel: Wikileaks si-a dezvaluit, din greseala, sursele. Wikileaks: Spiegel dezinformeaza... Viitorul scrutin legislativ al Rusiei, fixat pentru data de 4 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x