Antena Căutare

Swoboda: “Prietenii lui Basescu din UE ar trebui sa-i spuna sa-l puna pe Ponta premier”

Liderul grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European , Hannes Swoboda, a declarat ca rezultatul USL ar trebui sa clarifice lucrurile in Romania, iar toti prietenii presedintelui Traian Basescu ar trebui sa ii spuna acestuia ce are de facut, adica desemnarea ca premier a lui Victor Ponta.

Swoboda: “Prietenii lui Basescu din UE ar trebui sa-i spuna sa-l puna pe Ponta premier”
| socialistsanddemocrats.eu

"Rezultatul nu este neasteptat. Totusi, este o mare realizare pentru Uniunea Social Liberala. Sper ca acest rezultat sa clarifice lucrurile in Romania, inclusiv in ceea ce priveste formarea Guvernului si sper ca presedintele Basescu va recunoaste vointa si dorintele populatiei", a declarat Swoboda, la RFI. El a subliniat ca intr-o democratie normala ar trebui ca presedintele Traian Basescu sa il nominalizeze ca prim-ministru pe conducatorul coalitiei victorioase, adica pe Victor Ponta.

"Intr-o democratie normala si daca domnul Basescu este un democrat, va nominaliza persoana care conduce coalitia victorioasa. Asa se intampla in toate tarile democratice si cu toti presedintii democratici. Sper ca Uniunea Europeana, Comisia Europeana si toti prietenii lui, prietenii lui Basescu din Europa ii vor spune ce are de facut, adica sa-l desemneze prim-ministru pe domnul Ponta, care sa formeze apoi un Guvern. Acesta este singurul mod de a aduce pacea si stabilitatea in tara", a spus liderul grupului Socialistilor si Democratilor (S&D) din PE.

Citeste continuarea articolului pe incomemagazine.ro!

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev: "Eu cred in Mos Gerila"... Reactii EXTERNE dupa alegerile parlamentare. Cum comenteaza BBC si Associated Press...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x