Antena Căutare

Tablou al lui Marc Chagall, vandut la Hong Kong cu 4,2 milioane de dolari

Un nou record a fost stabilit pe piata operelor de arta occidentale, dupa ce un tablou ail faimosului pictor evreu Marc Chagall a fost vandut la licitatia bianuala organizata la Hong Kong cu 4,18 milioane de dolari, potrivit Financial Post

"Bestiaire et Musique" a devenit astfel cea mai scumpa pictura asiatica vanduta vreodata. In cadrul aceleiasi licitatii au mai fost expuse si alte tablouri, bijuterii, ceasuri de colectie si vinuri, cu o valoare totala estimata de peste 200 de milioane de dolari.

Suma la care a fost licitata opera de arta este destul de ridicata pentru piata asiatica, insa nu atinge cotele altor opere de arta vandute la Londra sau la New York. Tabloul "Bestiaire et Musique" infatiseaza o mireasa si un lautar dansand in cer, noaptea, inconjurati de artisti de circ si de animale.

In urma cu sase zile, una din cele mai cunoscute pictori romanesti, "Car cu boi" a lui Nicolae Grigorescu a fost vanduta la o licitatie pentru suma de 155.000 de euro, acesta reprezentand, de asemenea, recordul in cazul Romaniei la cea mai scumpa opera de arta vanduta vreodata.

Foto: artknowledgenews.com

Premiul Nobel pentru Chimie a fost impartit intre un american si doi japonezi... Obama, comparat cu Ceausescu in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x