Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00iUmor (r)

Tabloul sărăciei din China: O studentă a murit după ce s-a hrănit cinci ani doar cu orez și ardei iuți

Wu Huayan, o studentă din China, a murit la 24 de ani pentru că era prea săracă pentru a-și permite să mănânce decent. Aceasta supraviețuia cu 2 yuani (0,30 USD) pe zi, mâncând doar orez și ardei iuți.

Wu Huayan a murit din cauza sărăciei

https://www.dailymail.co.uk/

Anul trecut, Wu a apărut în presă și a șocat o lume întreagă cu povestea sa. Tânăra subnutrită avea grijă de fratele său cu probleme psihice, iar din această cauză a adoptat un stil de viață barbar pentru a economisi banii necesari pentru a-l ajuta.

Ambii părinți ai lui Wu muriseră și locuia cu fratele ei mai mic, supraviețuind cu ajutorul unui program de asigurări sociale de 300 de yuani (43,50 dolari) pe lună, potrivit declarației guvernamentale. Aceasta era în anul trei la Colegiul Forerunner Guizhou, avea o înălțime de 135 de centimetri și cântărea doar 21,6 kilograme.

În luna octombrie a anului 2019, Wu a fost internată într-un spital după ce picioarele sale s-au umflat. Medicii au spus că o valvă inimii sale a fost grav afectată. Intervenția medicală a costat 00.000 de yuani (29.000 de dolari).

Pentru că nu-și permitea să suporte aceste cheltuieli, o organizație caritabilă din Beijing a înființat o campanie de strângere de fonduri pentru Wu, care de atunci și până azi a strâns de trei ori suma necesară pentru operație.

Moartea lui Wu Huayan a înfuriat întreg internetul. Oamenii se întreabă cum într-o țară precum China o studentă a putut fi atât de neglijată.

John Donaldson, un expert în sărăcie și profesor asociat la Singapore Management University, a declarat pentru CNN, în aprilie, că, deși liderii locali par să fi luat sarcina în serios, există încă un drum lung pentru eradicarea sărăciei rurale pe termen lung.

Cinetește și:

China s-a angajat să suplimenteze achiziţiile de produse manufacturate americane cu 80 de miliarde de dolari, în următorii doi ani