Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Talibanii anunţă că nu au niciun plan în vederea unui armistiţiu; ”Presa a difuzat informaţii false despre un armistiţiu”

Talibanii nu au în vedere un armistiţiu în Afganistan, în cadrul negocierilor lor cu Statele Unite, ci doar o simplă reducere a nivelului violenţei, au precizat ei luni într-un comunicat, relatează AFP.

”Adevărul este că Emiratul Islamic Afganistan (EIA) nu are un plan de armistiţiu”, se arată în acest text transmis presei.

Discuţiile între cele două părţi cu privire la o retragere a forţelor americane sunt suspendate în prezent, în urma unui atentat al talibanilor vizând o bază militară americană, la începutul lui decembrie.

”Americanii au cerut o reducere a (nivelului) violenţei, iar EIA studiază” această solicitare, se arată în comunicat.

”Presa a difuzat informaţii false despre un armistiţiu al EIA”, subliniază talibanii în comunicat.

Statele Unite şi talibanii discută de peste un an despre un acord privind o retragere a forţelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii în domeniul securităţii din partea insurgenţilor.

Aceste discuţii, care provesc un angajament în vederea unei ”reduceri a viokenţei”, erau pe punctul de a fi finalizate în septembrie, când au fost suspendate de către preşedintele american Donald Trump în urma unui atentat al insurgenţilor soldat cu moartea a doi militari americani.

Negocierile au fost reluate, dar au fost orite din nou, în urma unui nou atac la baza militară americană de la Bagram.

Talibanii au revendicat după aceea alt atac, lunea trecută, afirmând că au ucis un militar american.

Sursa : news.ro

Recomandari