Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Talibanii au atacat o baza aeriana din Pakistan: cel putin 10 morti

Talibani inarmati au atacat joi o baza aeriana militara din nord-vestul Pakistanului, provocand moartea unuia dintre membrii fortelor de securitate, dupa care au fost ucisi, potrivit armatei, informeaza AFP.

Atacul a fost revendicat de Miscarea talibanilor din Pakistan (TTP), principala organizatie rebela islamista din aceasta tara, aliata a reletelei Al-Qaeda. El a vizat baza de la Minhas, situata in apropiere de Kamara, la 60 de kilometri nord-vest de capitala Islamabad si pe care rebelii au mai atacat-o de doua ori in trecut.

Asaltul a fost lansat la ora locala 02.00 (0.00, ora Romaniei), cand noua barbati puternic inarmati cu pusti, grenade si lansatoare de rachete, purtand uniforme militare si centuri cu explozibili au patruns in baza, potrivit armatei pakistaneze. Doi membri din cadrul fortelor de securitate au fost ucisi in confruntari.

Oficiali pakistanezi au anuntat ca trupe de commando din cadrul fortelor speciale au fost trimise pentru a raspunde atacului de la baza, in care se afla Complexul aeronautic al Pakistanului, unde se fabrica avioane de tip Mirage pentru PAF si, cu sustinere chineza, avioane de vanatoare de tip JF-17.

Recomandari