Țara care vinde mașinile de lux ale coupților pentru a ajuta săracii

 
+2 click pentru
galerie

Guvernul din Mexic va scoate la licitație un Lamborghini, case și alte bunuri de valoare confiscate de la persoane condamnate. Banii vor fi donați apoi persoanelor cu venituri mici. 

Prima licitație va avea loc duminică. 82 de mașini de lux vor fi scoase la vânzare, cu prețul de pornire de la un milion de dolari.

Banii obținuți vor fi folosiți apoi de autorități pentru a ajuta persoanele sărace. 

„Guvernul obișnuia să fie opusul lui Robin Hood, ei furau de la oameni pentru a le da bogaților. Dar nu mai merge așa: acum vom da înapoi oamenilor, în mod transparent. Este o onoare pentru mine să pot participa”, a spus Ricardo Rodriguez, directorul unui institul nou înființat, care se ocupă cu returnarea către oameni a bunurilor furate.

"Tot ce a fost confiscat se va reîntoarce la oameni, în special în zonele sărace. Vrem ca acești bani să fie folosiți pentru spitale și lucrări publice", a mai precizat el, potrivit Daily Mail. 

La sfârşitul anului trecut, preşedintele Mexicului a vândut şi avionul prezidenţial pe care predecesorul său îl cumpărase cu mai bine de 200 de milioane de dolari.   facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI