Antena Căutare

Tarile G20 nu au ajuns la un acord in "razboiul valutelor"

Liderii celor mai mari 20 de economii au refuzat vineri sa sustina planul SUA de a obliga China sa isi aprecieze moneda, mentinand temerile ca aceasta disputa va declansa un razboi comercial global pe fondul criticilor ca exporturile chineze ieftine afecteaza locurile de munca din Statele Unite, potrivit USA Today.


Presedintele Barack Obama a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca SUA si-au atins doar o parte din obiectivele vizate inaintea summitului G20. Pe langa problema aprecierii monedei chineze, SUA nu au reusit nici sa incheie un acord de liber schimb cu Coreea de Sud.

Pe de alta parte, alti lideri au incercat sa infatiseze summit-ul ca un succes, prezentand angajamentele de a lupta impotriva protectionismului si a elabora anul viitor liniile directoare care sa ajute la identificarea dezechilibrelor globale.

Reuters arata ca liderii G20 nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste modul de a identifica dezechilibrele globale care reprezinta o amenintare la adresa stabilitatii economice, angajandu-se doar la o discutie pe o serie de indicatori in prima jumatate a anului viitor.

Tarile G20 s-au angajat insa sa "mearga spre un mecanism de schimb valutar determinat mai mult de piata", acest lucru urmand a fi facut prin "stimularea flexibilitatii ratelor de schimb care sa reflecte fundamentele economice si prin abtinerea de la devalorizarea competitiva a monedelor", arata The Telegraph.

citeste articolul complet pe Hotnews.ro

Cozile foamei din Romania au ajuns pe micile ecrane din toata lumea... Vaticanul va emite timbre in limba romana, cu ocazia Craciunului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x