Antena Căutare

Tatăl unui vietnamez din „camionul groazei”, îngenuncheat de durere! Imagini sfâșietoare! „Ne-a lăsat cu o datorie uriașă. Trebuie să îi cresc copiii” - Foto

Familia unui bărbat vietnamez în vârstă de 30 de ani, tată a doi copii, care s-ar numără printre cele 39 de victime din „camionul groazei”, este în stare de șoc. Tatăl acestuia a fost fotografiat îngenuncheat de durere și a dezvăluit că fiul lui l-a lăsat cu o datorie imensă.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani, Le Van Ha, și-a părăsit satul sărac din Vietnam în căutarea unui trai mai bun în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, în urmă cu trei luni, chiar înainte de a se naște cel de-al doilea fiu al său. De atunci, familia lui nu a mai auzit nimic despre el.

Tatăl lui, Le Minh Tuan, este convins că tânărul se află printre cei 39 de migranți găsiți fără sulfare în „camionul morții”, deși decesul lui nu a fost confirmat oficial. Bărbatul îndurerat a fost fotografiat plângând și ținându-și în brațe unul dintre nepoți.

„Ne-a lăsat cu o datorie uriașă. Nu știu cum vom reuși să o acoperim. Eu sunt bătrân, sănătatea mea este precară și trebuie să îi cresc copiii”, a spus bătrânul, disperat.

Soția tânărului este în stare de șoc. Nu poate mânca și nu poate vorbi după ce a auzit că tatăl copiilor ei s-ar număra printre cele 39 de victime din „camionul morții”.

Familia lui Le Van Ha a ipotecat două parcele de pământ pentru a plăti taxa de 20.000 de lire sterline necesară pentru călătoria lui către Regatul Unit. Planul era ca Le Van Ha să dea înapoi acești bani după ce își va fi găsit un loc de muncă bun.

Potrivit presei din Vietnam, 24 dintre cele 39 de victime găsite miercuri într-o zonă industrială la est de Londra ar putea să fie vietnameze, un număr ce nu a fost confirmat de către autorităţi în acest stadiu.

„Am început să recoltăm eşantioane sangvine şi de păr de la familii ale presupuselor victime”, a declarat pentru AFP o sursă vietnameză în domeniul securităţii, care a cerut protecţia anonimatului.

Rudele unui bărbat dat dispărut au confirmat pentru AFP că eşantioane au fost prelavate duminică.

La rândul lor, autorităţile britanice au trimis la Hanoi elemente pentru a facilita identificarea victimelor.

Poliţia britanică a crezut mai întâi că cei 31 de bărbaţi şi cele opt femei găsiţi în camion erau chinezi. Însă mai multe familii din provincia Nghe An s-au manifestat şi au anunţat că rude ale lor plecate clandestin către Marea Britanie nu au mai dat veşti de câteva zile.

În Marea Britanie, şoferul camionului a fost inculpat. Arestat la puţin timp după descoperirea camionului, miercuri, într-o zonă industrială situată la aproximativ 30 de kilometri de capitala britanică, Maurice Robinson, originar din Irlanda de Nord, este inculpat de omucideri prin imprundenţă, trafic de persoane, ajutorarea imigraţiei ilegale şi spălare de bani, potrivit poliţiei britanice. El urma să compară în justiţie luni.

Alt nord-irlandez a fost arestat la Dublin, sâmbătă, iar alţi trei deţinuţi în Marea Britanie în acest caz au fost eliberaţi pe cauţiune, a anunţat poliţia duminică.

Cea mai mică victimă din ”camionul groazei” avea 15 ani. Plecase să-și vadă părinții care trăiau ilegal în Marea Britani... Donald Trump intenţionează să publice o înregistrare video a operaţiunii militare americane împotriva lui al-Baghdadi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x