Antena Căutare

Taxiul zburător se conduce singur și a avut primul client. „Are 18 elice, este asemămător unei drone”

Volicopter, taxiul zburator care se conduce singur, a fost testat în Singapore cu primul său pasager. Are 18 elice, este asemănător unei drone și oferă destul spațiu în interior pentru doi pasageri și bagajele lor.

Taxiul a fost testat timp de două minute și jumătate deasupra apei, în districtul Marina Bay din Singapore. Creatorii vehicolului consideră faptul că tehnologia va ajuta la reducerea poluării din trafic în orașele mari și va revoluționa traficul.

Vehiculul a mai fost testat în Dubai, Helsinki, Germania și Las Vegas, însă demonstrația din Singapore a fost singura în centrul orașului.

De asemenea, orașul din Japonia va fi primul care va primi serviciul taxiului zburător. Acesta va fi lansat peste două luni și va fi folosit pentru transport rapid pe anumite rute din oraș.

“Vrem să îl aducem în Jakarta, Manila și Bangkok pentru că au mare nevoie de el, India și China de asemenea” , a declarat Florian Reuter, directorul Volocopter.

Zuckerberg, comparat cu Donald Trump la audierea din Capitol Hill... Franţa îl propune pe CEO-ul grupului de tehnologie Atos, Thierry Breton, drept candidat la postul de comisar pentru poli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x