Antena Căutare

Temperaturile record din Franța afectează reconstruirea catedralei Notre-Dame

Arhitectul-șef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, susține că temperaturile ridicate înregistrate recent în Franța ar putea slăbi structura monumentului. Incendiul din luna aprilie a afectat o mare parte a catedralei.

Arhitectul-șef al catedralei Notre-Dame din Paris, Philippe Villeneuve, susține că temperaturile ridicate înregistrate recent în Franța ar putea slăbi structura monumentului. Incendiul din luna aprilie a afectat o mare parte a catedralei.

„Sunt foarte îngrijorat în legătură cu acest val de căldură, pentru că, după cum știți, catedrala a fost afectată de un incendiu, dar și de șocul provocat de apa folosită de pompieri. Zidăria este plină de apă”, a declarat Villeneuve.

Specialiștii care au analizat catedrala au amplasat senzori după incendiu, însă aceștia nu au detectat nicio modificare până în prezent.

Valul de căldură care a afectat o mare parte din Europa, inclusiv Franța, unde s-au înregistrat temperaturi record. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor crește și mai mult și vor ajunge la 42 de grade Celsius.

„Îmi e teamă că îmbinările zidăriei, pe măsură ce se usucă, își vor pierde rezistența și calitățile structurale, iar bolta va ceda brusc”, a spus acesta, adăugând că unele părți ale edificiului nu au fost accesibile după incendiu.

Temperaturile record din Franța afectează reconstruirea catedralei Notre-Dame

Pe 11 mai Adunarea Națională a Franței a adoptat un proiect de lege care face referire la restaurarea clădirii în cinci ani. Experții au considerat acest termen unul ambițios. Restaurarea clădirii ar urma să coste între 600-700 de milioane de euro.

Citește și: Incendiul de la Catedrala Notre Dame: ce anume a declanșat focul!

Guvernatorul Porto Rico, Ricardo Rossello, demisionează după două săptămâni de manifestaţii masive... BASF, Siemens, Henkel şi alte companii mari din Germania au fost ţinta unor atacuri cibernetice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x