Antena Căutare

Tensiune latenta: Sindicatele din Grecia cheama din nou oamenii in strada

Sindicatele din Grecia cheama din nou populatia in strada. Manifestatia va avea loc miercuri seara, in centrul Atenei. Oamenii vor protesta fata de masurile de austeritate impuse de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Situatia in Grecia este in continuare extrem de tensionata, dupa ce oficialii greci au aprobat, joi, planul de austeritate, prin care tara va primi 110 miliarde de euro din partea FMI si a Uniunii Europene. Saptamana trecuta, la Atena, au protestat aproape 5.000 de oameni in urma unei greve generale de o zi. Trei oameni si-au pierdut viata in timpul manifestatiilor.

Manifestantii au aruncat cu pietre si sticle in directia fortelor de ordine. Acestia au ripostat cu gaze lacrimogene. Confruntarile au fost violente. Politistii au fost nevoiti sa intervina in forta pentru a face fata furiei demonstrantilor.

Guvernul de la Atena a majorat TVA de la 21 la 23 %, a taiat sporuri si a eliminat al 13-lea si al 14-lea salariu pe care il primeau angajatii din sectorul bugetar.

Prin aceste masuri, spera sa faca o economie de 30 de miliarde de euro. A fost o prima conditie impusa de FMI si aprobata de oficialii eleni.

VIDEO Un dresor a fost muscat de un crocodil... CE: Romania a indeplinit "in linii mari" conditiile pentru imprumutul de la UE, prin masurile aditionale anunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x