Antena Căutare

Tensiuni intre musulmani si bulgari din cauza atentatului de la Burgas

Musulmanii ce locuiesc pe teritoriul Bulgariei au mari probleme din cauza atacului terorist din Burgas, soldat cu moartea a sapte persoane si ranire a altor cateva zeci. Acestia se plang ca au devenit tinte vii si ca nu mai pot duce un trai decent, intrucat exista o tensiune prea mare intre ei si ceilalti bulgari. Acest lucru pare sa fie dovedit de procesele din ce in ce mai multe, in care sunt implicati musulmanii. Localnicii, insa, par sa aiba alta parere.

Procesul intentat liderilor spirituali musulmani a perturbat linistea unui orasel din Bulgaria. 13 barbati sunt acuzati ca au propovaduit o forma radicala a Islamului.
Se simte o tensiune printre oamenii, care sunt profund revoltati. Exista o teama, in special in randul batranilor, care au trait de-a lungul procesului de integrare a musulmanilor in societate.

Pe de alta parte, localnicii au alta parere. Tensiunea resimtita de musulmani nu exista, spun locuitorii acestui oras.

Aceasta este o problema deosebit de importanta pentru vecinii nostri. Musulmanii reprezinta 15% din cei sapte milioane de oameni, populatia Bulgariei.

In luna iulie a acestui an, sapte persoane si-au pierdut viata si alte 31 au fost ranite, in urma unei explozii la un autocar parcat langa aeroportul din statiunea bulgara Burgas. O grupare pana acum necunoscuta, intitulata Qaedat al-Jihad, a revendicat acest atentat.

Foto:

Un milion de egipteni au protestat impotriva presedintelui Morsy... Kim Jong-un, declarat din greseala cel mai sexy barbat de pe planeta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x