Antena Căutare

Tensiuni intre Ucraina si Moldova, dupa demontarea unor semne de demarcatie a frontierei

Ministerul de Externe din Republica Moldova (MAEIE) l-a convocat, marti, pe insarcinatul cu afaceri al Ucrainei la Chisinau, Mihailo Harisin, pentru a da explicatii cu privire la demontarea unor semne de demarcatie a frontierei intre cele doua tari. Informatia apare intr-un comunicat al MAEIE, publicat miercuri.

Potrivit Ministerul moldovean de Externe, diplomatului ucrainean i s-au solicitat "explicatii in legatura cu actiunile unilaterale ale autoritatilor ucrainene privind demontarea in seara zilei de 15 noiembrie curent a semnelor de frontiera de stat moldo-ucraineana nr.0608 si nr.0609 din partea ucraineana aflate in preajma s. Palanca".

"MAEIE si-a exprimat ingrijorarea profunda fata de acest pas intreprins fara coordonarea preventiva cu autoritatile Republicii Moldova. O astfel de abordare nu este de natura sa contribuie la continuarea dialogului pragmatic si constructiv pe problematica demarcarii frontierei de stat moldo-ucrainene, stabilit intre parti pe parcursul anului curent", se arata in comunicatul MAEIE.

Ministerul moldovean subliniaza totodata "inadmisibilitatea recurgerii la actiuni unilaterale in probleme de frontiera".

"MAEIE a reiterat disponibilitatea solutionarii tuturor subiectelor ce tin de demarcarea frontierei comune doar pe calea negocierilor in cadrul legal existent", se mai precizeaza in comunicat.

Palanca este o localitate-centru de comuna in Raionul Stefan Voda, Republica Moldova, care se afla la granita cu Ucraina. Localitatea reprezinta punctul extrem de la est al Republicii Moldova. Soseaua care trece prin centrul comunei face legatura intre Ucraina, Republica Moldova si Romania. Tot pe teritoriul comunei Palanca se afla Vama "Bender".

Seful OMV, pus sub acuzare pentru tranzactii in baza unor informatii privilegiate... Sarkozy: Dacă un rom se află în ilegalitate, trebuie repatriat în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x