Antena Căutare

Teodor Baconschi: "Romanii din Siria ar putea fi evacuati"

Violentele inregistrate intre manifestantii antiguvernamentali si fortele de represiune ale presedintelui Bashar al-Assad ar putea duce la evacuarea romanilor din Siria, a declarat, la RFI, ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

"Noi avem o comunitate masiva romaneasca in Siria, estimata pe la 15.000 de persoane, sigur, majoritatea sunt de fapt familii mixte. I-am cerut ambasadorului nostru la Damasc sa pregateasca impreuna cu sectia consulara a altor ambasade din statele membre UE un plan coordonat de evacuare eventuala", a spus ministrul de Externe.


"Suntem intr-adevar concentrati pe ce se intampla acolo si trebuie sa sprijinim Opozitia, pentru a se putea organiza", a precizat Teodor Baconschi.

"Regretam numarul enorm de vieti omenesti pierdute in aceste ciocniri intre fortele de Politie si protestatari. Autoritatile siriene s-au izolat si ar trebui sa actioneze cu mai multa responsabilitate, pentru ca reformele promise sa fie puse in practica. Regimul sirian prezent isi joaca soarta pe aceste reforme. E o ciocnire intre vocea strazii, difuza si pe alocuri confuza si niste forte de represiune de o brutalitate absolut inacceptabila", a mai spus Baconschi in legatura cu situatia din Siria.

Dublu atentat sinucigas in Cecenia: sapte morti si 18 raniti... Supravietuitoare romanca a Holocaustului, ucisa de uraganul Irene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x