Teroare în Barcelona. MAE confirmă: Un român de 35 de ani, pe lista răniților din atentatul terorist

 

Un cetăţean român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului terorist comis joi la Barcelona, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor făcute sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost identificat un cetăţean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

Cetăţeanul român a fost spitalizat, iar potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, starea sa este stabilă.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistenţă consulară, a adăugat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032

De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

Treisprezece persoane au murit, iar cel puţin 80 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona.

_____________________________________________________________

Pe lista răniților atacului terorist la Barcelona s-ar afla și un român, informează Antena 3. Potrivit sursei citate, acesta are 35 de ani și este internat într-o clinică și are traumatisme la membrele inferioare și superioare, însă starea sa este stabilă.

Momentan, Ministerul de Externe nu a dat o informare oficială cu privire la acest aspect. 

Ultimul bilanț arată că 12 persoane au murit, iar alte 80 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, arată cel mai nou bilanţ anunţat de către Poliţie.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe