Antena Căutare

Teroare la Moscova

Doua atentate sinucigase sangeroase au avut loc, in aceasta dimineata, in doua statii de metrou din Moscova. Rebelii ceceni au revendicat actele teroriste.

UPDATE 13.30: Potrivit BBC, femeile kamikaze care s-au aruncat in aer in metroul din Moscova ar fi din Nordul Caucazului. Ultimul bilant al autoritatilor ruse indica tot 37 de morti, dar numarul ranitilor a crescut la peste 65. Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat ca printre victimele atentatelor de la Moscova nu se afla nici un cetatean roman.

Comunitatea internationala condamna la unison atacurile teroriste de la Moscova. Iar premierul rus, Vladimir Putin, a declarat ca "teroristii vor fi nimiciti", ceea anticipeaza o ofensiva dura a Rusiei in aceasta directie.


UPDATE 10.24:
Cecenii au revendicat cele doua atentate

Un site apropiat rebelilor ceceni si-ar fi asumat responsabilitatea pentru cele doua atacuri inregistrate luni dimineata la metroul din Moscova, dar revendicarea nu a fost confirmata, relateaza CNN. Imediat dupa explozie, suspiciunile s-au indreptat spre separatisti.

Cecenii lupta de mult timp pentru independenta de Rusia. Cecenia este o republica rusa din Caucaz, avand o populatie cuprinsa intre 600.000 si 800.000 de locuitori, formata in primul rand de musulmani sunniti si rusi ortodocsi. Zeci de mii de persoane au fost ucise, iar 500.000 de ceceni s-au refugiat in urma conflictului cu Moscova.

UPDATE 10.10: Pana la aceasta ora atentatele nu au fost revendicate.

Potrivit The New York Times, oficialii de la Moscova au declarat ca este vorba despre doua femei kamikaze, care purtau la brau cate o centura plina cu explozibil.

Prima explozie a avut loc la ora locala 7:56 si s-a soldat cu 25 de morti si 10 raniti.

A doua, soldata cu 18 morti, a avut loc la ora locala 8:34.

Potrivit Hotnews, purtatorul de cuvant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta a declarat ca la fata locului sunt echipe de salvare si pompieri, iar in urma exploziilor nu s-a declansat niciun incendiu.


Gemeni, nascuti la o diferenta de 60 zile... Ciocolata neagra reduce riscul de infarct cu 40%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x