Antena Căutare

Thailanda: Revolta inabusita in sange, liderii Camasilor Rosii s-au predat

Liderii Camasilor Rosii din Bangkok s-au predat, dupa ce tabara lor din Bangkok a fost atacata de armata thailandeza. Cel putin cinci persoane, printre care un jurnalist italian, si-au pierdut viata in operatiune. Fotograful a fost impuscat in stomac, potrivit unor surse medicale. Totodata, The Times scrie ca si un ziarist olandez a fost impuscat in umar, iar un al treilea reporter in picior.

Armata a folosit vehicule blindate pentru a intra in tabara, care a fost fortificata cu baricade construite din cauciucuri, bucati de bambus si sarma ghimpata.

Un corespondent Sky News la Bangkok a declarat ca a vazut cel putin doua cadavre in tabara. "Am numarat cadavrele a cel putin doi protestatari pe jos, impuscati de lunetisti, cu gauri de gloante in cap", a spus el. "Nu erau inarmati, ceea ce nu inseamna ca nu erau nici in momentul in care au fost impuscati", a adaugat el.

Anterior, martori declarasera ca unul dintre barbati a fost ucis in timp ce incerca sa ajute un alt protestetar.

Operatiunea armatei a inceput miercuri dimineata, cand trupele au inconjurat tabara. Dupa ce au facut o gaura in baricada, masini blindate au intrat, urmate de soldati. Circa 100 de militari au ocupat pozitii de-a lungul zidului parcului Lumpini.

Inainte de asalt, fortele guvernamentale ar fi folosit gaze lacrimogene, in conditiile in care circa 3.000 de protestatari se strangeau in apropiere de o scena.

Camasile Rosii, sustinatorii fostului premier Thaksin Shinawatra, inlaturat de la putere in 2006 printr-un puci, duc din martie o campanie de manifestatii la Bangkok pentru a obtine alegeri anticipate si dizolvarea Parlamentului.

Foto: www.welt.de

VIDEO Un reporter a inghitit o musca in direct!... VIDEO Sefa de protocol de la Casa Alba s-a impiedicat pe scari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x