Antena Căutare

The Economist: Aderarea Romaniei la Schengen se va face pe fondul oboselii generate de discutii, nu progreselor

The Economist considera ca discutiile tensionate pe marginea aderarii Romaniei la spatiul Schengen vor aduce ridicarea granitelor si intrarea in randul celor 26 de tari.

"Disputa privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen este obositoare si toate partile s-au saturat de ea. Multi observatori se asteapta la un acord la sfarsitul anului, posibil in septembrie, inainte de alegerile generale din Romania. Incheierea unui acord se va datora insa mai degraba nerabdarii decat unei capacietati extraordinare a EU de a aduce o schimbare", scrie The Economist.

La cinci ani de la aderare, Romania si Bulgaria continua sa fie "de departe" cele mai sarace tari membre, insista jurnalistii.

"Eurocratii nu s-au mai confruntat cu teste precum cele reprezentat de Romania sau Bulgaria. Incep sa-si piarda resursele de energie. Ceea ce e pacat. Institutiile europene se bucura de o neobinusita incredere in ambele tari (in detrimentrul politicienilor locali)", arata jurnalisti straini.

Concedierile masive de la Posta franceza se lasa cu sinucideri. Inca doi functionari si-au pus capat zilelor... VIDEO! Deget mumificat, lung de 38 de centimetri, gasit in Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x