Antena Căutare

The Economist comenteaza demisia guvernului Boc: "In cadere libera"

Saptamanalul britanic The Economist a discutat marti pe blog demisia guvernului Boc. "Cadere libera" este titlul postarii care face radiografia inceputului de an din Romania, marcat de proteste de strada si incununat de demisia cabinetului Boc.

"Anul a inceput prost pentru Emil Boc, acum fostul premier al Romaniei. O cearta publica intre presedintele Traian Basescu si un oficial foarte apreciat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, pe seama unei reforme in Sanatate a aprins scanteia protestelor violente in luna ianuarie. Acestea au dus la demisia Guvernului si la inca o serie de demisii", scriu britanicii.

Articolul se refera si la situatia de saptamana trecuta din Parlament, cand PD-L si-a pierdut majoritatea parlamentara.

"Evenimentele au fost urmate de pierderea majoratatii in Senat saptamana trecuta, cand doi parlamentari au trecut de partea Opozitiei. Acum si Emil Boc si-a dat demisia in incercarea de a "difuza tensiunile sociale" si "de a mentine stabilitatea economica", mai scriu jurnalistii.

The Economist mai puncteaza si scaderea in sondaje a partidului condus de Emil Boc pe fondul cresterii sustinerii pentru Opozitie.

Foto: Intact Images

Lasul si infidelul capitan al vasului Concordia, surprins la cina cu moldoveanca cu o luna inainte de naufragiu... VIDEO! Spiderman de Rusia, pe acoperisuri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x