Antena Căutare

The Economist: Opozitia Romaniei fata de candidatura Serbiei la UE, o "reprezentatie penibila"

Prestigioasa publicatie britanica The Economist titreaza, citand o sursa diplomatica europeana, ca opozitia Romaniei fata de acordarea statutului de candidat la UE Serbiei a fost considerata o "reprezentatie penibla", demna de nationalismul secolului XIX.

Obtinerea statutului de tara candidata a fost un proces lung, Serbia confruntandu-se cu o avalansa de schimbari tehnice si legislative, obisnuite pentru toate tarile care adera la UE.

Saptamana aceasta a aparut insa un obstacol neasteptat, comenteaza The Economist. O intalnire a ministrilor de Externe din cadrul UE la Bruxelles trebuia sa sustina demersul Serbiei si sa lase decizia finala sefilor de stat si de guvern reuniti in cadrul Consiliului European de primavara. Dar Romania, in mod neasteptat, a adus in discutie statutul minoritatii vlahe din Serbia, in timp ce unii vlahi sunt bucurosi sa fie considerati romani, altii nu.

Potrivit unei surse diplomatice citate de The Economist, opozitia Romaniei a fost "o reprezentatie penibila (...) Ar trebui sa fii un nationalist din secolul al XIX-lea ca sa crezi astfel de mizerii".

VIDEO! Bilantul tornadelor ucigase din SUA a ajuns la 12 victime... Barack Obama: Sustinerea SUA fata de Israel este "sfanta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x