Antena Căutare

The Economist: Romania, cum sa NU conduci o tara

Un articol postat pe blogul site-ului The Economist, Eastern approaches, denunta procesul politic "disfunctional" si legile redactate in graba din Romania. "Pare o gluma de 1 Aprilie", scrie comentatorul saptamanalului britanic, referindu-se la votul din greseala al parlamentarilor romani.

Votul "eronat" al parlamentarilor PDL este un exemplu al politicii "disfunctionale din Romania, unde legile par adeseori concepute cu cateva minute inaintea votului parlamentar si unde se tine prea putin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar, comenteaza pe blog The Economist.

Pare o gluma de 1 Aprilie, incepe comentariul publicat pe blogul "Eastern approaches" si intitulat "Cum nu se conduce o tara", adaugand ca parlamentarii din cadrul partidului de guvernamant (PDL), inclusiv ministrii, au votat pentru scaderea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mai mici de 500 de euro (2.000 de lei), dupa ce Guvernul a marit TVA cu doar cateva luni inainte, in cadrul unui acord cu FMI.

"Dar aceasta ultima gafa se incadreaza in traditia obositoare de proces politic disfunctional in Romania, unde legile par adeseori schitate cu cateva minute inaintea votului parlamentar, tinandu-se prea putin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar", comenteaza The Economist.

O evaluare a structurii guvernamentale din Romania, realizata de Banca Mondiala vorbeste despre o "prevalenta a luarii de decizii ad-hoc" si critica "folosirea frecventa" a ordonantelor de urgenta care ignora legile aprobate de Parlament. In pofida planurilor anuntate, in urma cu cinci ani, de a masura rezultatele in loc de planuri, nu s-a facut nimic. De asemenea, acesta denunta absenta ierarhizarii politicilor si faptul ca "legile sunt aprobate de obicei fara finantare adecvata".

Tot articolul, in Jurnalul National

SUA: A fost inaugurat primul aeroport spaţial. Un zbor cosmic va costa 200.000 dolari... SOCANT! Au sarit pe geam de la etaj, speriati de diavol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x